• Home
  • /
  • Usluge
  • /
  • Program prevencije nastanka deformiteta

Program prevencije nastanka deformiteta

Program koji se sprovodi kod nas je koncipiran tako da se na osnovu pregleda i određivanja funkcionalnog statusa od strane stručnih lica napravi individualni plan i program vežbanja za svako dete.

Program vežbi  je napravljen tako da deca kroz igru i zabavu razvijaju psihomotorne sposobnosti. Obuhvata vežbe za prevenciju nastanka i korekciju već postojećih deformiteta stopala, kolena i kičmenog stuba.

Pregled i određivanje funkcionalnog statusa je besplatno.

Rad u malim grupama i individualan pristup svakom detetu.

Termini vežbanja su po dogovoru.

Osnovni program za prevenciju nastanka deformiteta čine tri treninga nedeljno u trajanju od po 45- 60 minuta, u zavisnosti od uzrasta dece. Postoji mogućnost i od dva treninga nedeljno, ali se u praksi pokazalo da tri treninga daju bolje rezultate. 

Program vežbi koje se sprovode podrazumeva vežbe sa i bez TOGU rekvizita. Vežbe koje se primenjuju su vežbe oblikovanja, vežbe za jačanje mišića, vežbe istezanja skraćene muskulature i vežbe elastičnosti. Većina vežbi se sprovodi kroz poligone kako bi se bolje razvila koordinacija i spretnost. Na taj način vežbe deci postaju interesantnije, a utiče se i na razvijanje socijalnog karaktera deteta.

Ovako decu učimo pravilnom držanju tela, hodanju i trčanju, a sve aktivnosti prilagođavamo uzrastu deteta.

 

Prvi pregled besplatan
1 termin (60 min) 800 din
8 termina 3500 din
12 termina 5000 din